reklam

20 Temmuz 2009 Pazartesi

FightGirl – Dövüşcü Kız

FightGirl – Dövüşcü Kız izle

Tür : Aksiyon / Dram
Gösterim Tarihi: 1.1.2009
Süre : 97 Min.
Yapimci : Nimbus Film
Yönetmen : Natasha Arthy
Sanat Yönetmeni: Sebastian Winterø
Senaryo : Natasha Arthy

17 yaşına giren Ayşe'nin (Semra Turan) en büyük tutkusu Kung Fu sporudur. Ayse okulu, ailesi ve spora olan ilgisi arasinda bocalamakta, bu üçünü herkesi memnun edecek bir sekilde dengeleyememektedir.
Ayse dünyanin en iyi Kung Fu savasçisi olmak isterken okulunu ihmal eder. Aysenin babasi kizinin da agabeyi gibi doktor olmasini istemektedir. Ayse hem ailesine yalan söyleyerek gizlice Kung-Fu çalismalarina devam eder, hem de Kung-Fu kulübünde kendisini çalistiran Danimarkali gence de sicak duygular beslemeye baslar. Agabeyi evlenecek olan Ayse’nin hareketleri tüm aile için kötü sonuçlar doguracaktir.

Oyuncular
Semra Turan, Nima Nabipour, Cyron Melville, Behruz Banissi, Xian Gao, Sadi Tekelioglu, Denize Karabuda

Film Hakkinda
Nimbus Film sirketi tarafindan yapilan ve yönetmenligini Natasha Arthy’nin yaptigi film 14 Aralik’tan itibaren tüm Danimarka’da gösterime girecek.
Danimarka’da gösterime giren ve oyuncularinin büyük bir çogunlugu Türklerden olusan “Fightgirl Ayse” filmine Danimarkali elestirmenlerden büyük övgü yagdi. Büyük gazetelerin Danimarka’da yasanan göçmenlerin uyum tartismasina farkli, yeni ve gerçekçi bir bakis açisi olarak nitelendirdikleri film Politiken, Berlingske Tidende ve Jyllands Posten gazetelerinden 4 yildiza layik övgü alirken, Börsen gazetesi filme tam 5 yildiz verdi.
Fightgirl Ayse Berlin Film Festivalinde ilk kez uluslararasi sinemada gösterildi ve büyük begeni topladi.
Filmin oyuncu kadrosu ve teknik ekibinin de hazir bulundugu film gösterisi Berlin’in tarihi sinemalarindan Babylon’da gerçeklestirildi. 600 sinemasever filmi ve teknik kadroyu uzun süre alkis yagmuruna tuttu. Fightgirl Ayse 3 dalda Danimarka’nin en saygin sinema ödülü “Bodil”e aday gösterildi:Filmde Ayse rolünü canlandiran Semra Turan en iyi kadin oyuncu ödülü için aday gösterilirken, Cyron Björn Melville de en iyi yardimci erkek oyuncu rolüne aday gösterildi.”Fightgirl Ayse” filmini gösterime girdigi 14 Aralik tarihinden bu yana Danimarkada 322 bin kisinin izledigi bildiriliyor.Kopenhag’da çekimleri gerçeklestirilen filmdeki olaylarda iki Türk ailesinin olaylarin merkezinde olmasi ilgi çekerken filmde ayrica Türk oyuncular Sadi Tekelioglu, Özlem Saglanmak, Behruz Banissi, Yüksel Isik, Nevin Rasmussen ve Denize Karabuda da rol aliyorlar.
Filmde Kung Fu kulübünde spor yapan Türk oyunculardan Behruz Banissi dövüs sahnelerindeki göz kamastiran performansinin yani sira rolündeki mahareti ile yeni Aksiyon filmlerinde aranan bir isim olabilecegi ispatladi.
Dövüsçüde, Kopenhagdaki muhafazakar Türk göçmenlerin dik basli kizi bir yandan ailesinin yüksek beklentilerini karsilamaya çalisirken,bir yandan da gizli tutkusu kung-fuya sadik kalma mücadelesi veriyor. Kaliteli bir gençlik dramasi olan film, sempatik ve atilgan bir kadin kahraman ve koreografisini Xian Gaonun (Kaplan ve Ejderha) yaptigi yüksek enerjili bir dövüs sanatlari aksiyonu sunuyor.
Kültürler arasi aska taze bir bakis ve eriskinlige geçis hikayeleri, sinemaseverleri ringe tasiyacak. Uluslararasi akrobasi ve Kung-Fu uzmanlariyla çalisan ilk Danimarka aksiyon filmi olan “Dövüsçü”, 12 Aralik’ta kendi ülkesinde vizyonda gösterime girdiginde olumlu elestiriler ve iyi bir gise hasilati elde etti.
Film, özellikle Avrupa ve Asya’da özel bir hedef kitleye yönelik bagimsiz filmlerden biri olmaya aday.
ALISSA SIMON (Variety)








FightGirl – Dövüşcü Kız Part 1





FightGirl – Dövüşcü Kız Part 2




FightGirl – Dövüşcü Kız Part 3





Tags:Dövüşcü Kız filmini izle, Dövüşcü Kız izle, Dövüşcü Kız seyret, bedava Dövüşcü Kız izle, Dövüşcü Kız full izle, FightGirl seyret, filmini izle,aksiyon dolu filmler, dram dolu film

0 yorum: