reklam

9 Temmuz 2009 Perşembe

Gran Torino (2008) Full izle

TUR:Aksiyon / Gerilim / Suç / Dram
YONETMEN :Clint Eastwood
SENARYO :Dave Johannson, Nick Schenk
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ :Tom Stern
MUZİK :Michael Stevens, Kyle Eastwood
YAPIMCI :Clint Eastwood, Robert Lorenz
GOSTERİM TARİHİ:06 Mart 2009
YAPIM :2008 / ABD
SURE :116 Dk ..
Oyuncular:Clint Eastwood, Ahney Her, John Carroll Lynch, Andrew Tamez-hull, Brian Howe, Geraldine Hughes, Arthur Cartwright, Antonio Mireles, Austin Douglas Smith, Bee Vang, Brian Haley, Brooke Chia Thao, Carlos Guadarrama



KONU==>

Walt Kowalski (Eastwood), eşi vefat etmiş bir Kore savaşı gazisidir. 50 yıldırbulunduğu Detroit'teki sokağının uzakdoğulular tarafından “işgal edilmesi”nden huzursuz olan, huysuz, ırkçı ve yanlızlığı seven bir kişiliktir Walt. Thao isimli bir Hmong (Güneydoğu Asya’dan gelen bir ırk) genci, vahşi çete başı kuzenini etkilemek için yan komşusu Walt’ın 72 model Ford Gran Torino’sunu çalmaya kalkışınca Walt tarafından yakalanır.
Thao’nun Gran Torino’yu çalmaktaki başarısızlığını cezalandırmak için Thao’ya sert bir ziyarette bulunmaya karar veren çete, Walt ve Walt’un çiftesi tarafından geri tepilir. Aslında Walt’ın amacı Thao’yu kurtarmak değildir, çete üyelerinin çimlerine basmasına sinirlenmiştir.
Günler geçtikçe diğer Hmong aileleri şükranlarını gösterebilmek için Walt’ın verandasına türlü hediyeler bırakır ve Walt’ı evlerine davet ederler. Zaman ilerledikçe bir zamanlar varlığına dayanamadığı “çekik gözlü”lerle kendi ailesinden daha çok ortak yanı olduğunu fark eden Walt, ayrıca Thao ile kendi evlatlarıyla yaratamadığı bir baba-oğul ilişkisi oluşturmuş. Fakat Thao’yu terörize eden çete bir türlü Thao’nun ve ailesinin peşini bırakmaz. Bu arada Walt’un çeteyi alaşağı edebilmek için kendi planları var.
Clint Eastwood, Gran Torino’nun odak noktasını oluşturan Walt Kowalski ile kariyerinin en unutulmaz performanslarından birine imza atıyor ..



























0 yorum: