reklam

14 Temmuz 2009 Salı

Gran Torino film izle

Tür : Gerilim / Dram / Suç
Gösterim Tarihi : 6 Mart 2009
Yönetmen : Clint Eastwood
Senaryo : Nick Schenk , Dave Johannson , Nick Schenk
Görüntü Yönetmeni : Tom Stern
Yapım : 2008, ABD , 116 dk.


Oyuncular

Clint Eastwood (Walt Kowalski) , Christopher Carley (Janovich) , Bee Vang (Thao Vang Lor) , Ahney Her ( Sue Lor) , Brian Haley ( Mitch Kowalski) , Geraldine Hughes (Karen Kowalski)

Walt Kowalski (Eastwood), eşi yeni vefat etmiş bir Kore savaşı gazisidir. 50 yıldır yaşadığı Detroit’teki sokağının uzakdoğulular tarafından işgal edilmesinden rahatsız olan, huysuz, ırkçı ve yanlızlığı seven bir kişiliktir Walt. Thao isimli bir Hmong (Güneydoğu Asyadan gelen bir ırk) genci, vahşi çete başı kuzenini etkilemek için yan komşusu Waltın 72 model Ford Gran Torinosunu çalmaya kalkışınca Walt tarafından yakalanır.

Thaonun Gran Torinoyu çalmaktaki başarısızlığını cezalandırmak için Thaoya sert bir ziyarette bulunmaya karar veren çete, Walt ve Waltun çiftesi tarafından geri tepilir. Aslında Waltın amacı Thaoyu kurtarmak değildir, çete üyelerinin çimlerine basmasına sinirlenmiştir.

Günler geçtikçe diğer Hmong aileleri şükranlarını gösterebilmek için Waltın verandasına türlü hediyeler bırakır ve Waltı evlerine davet ederler. Zaman ilerledikçe bir zamanlar varlığına dayanamadığı çekik gözlülerle kendi ailesinden daha çok ortak yanı olduğunu fark eden Walt, ayrıca Thao ile kendi evlatlarıyla yaratamadığı bir baba-oğul ilişkisi oluşturur. Fakat Thaoyu terörize eden çete bir türlü Thaonun ve ailesinin peşini bırakmaz. Bu arada Waltun çeteyi alaşağı edebilmek için kendi planları vardır..

1. Parça


2. Parça


3. Parça


4. Parça


5. Parça


6. Parça

0 yorum: