reklam

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Kontes (2009)


Tür : Dram / Gerilim / Tarihi
Gösterim Tarihi : 31 Temmuz 2009
Yönetmen : Julie Delpy
Senaryo : Julie Delpy
Görüntü Yönetmeni : Martin Ruhe
Müzik : Julie Delpy
Yapım : 2009, Fransa / Almanya , 98 dk.

Oyuncular :Julie Delpy (Erzebet Bathory) , William Hurt (Gyorgy Thurzo) , Daniel Brühl (Istvan Thurzo) , Anamaria Marinca (Anna Darvulia) , Andy Gatjen (Miklos)



Filmin Konusu:

Aşk, intikam ve gurur arasında kalan kanlı katil Kontes Bathory’nin yükseliş ve düşüşünün öyküsü... 1560 doğumlu Kontes, 14 yaşında iken nüfuzlu bir Lord ile evlendirilir. Dönemin en güzel, akıllı ve güçlü kadını olarak anılan Kontes, erkeklerin hakim olduğu ve sadece onların sözünün geçtiği bir dünyaya başkaldıran bir kadın olarak öne çıkar.

Bir davette kendinden oldukça genç olan Istvan’a aşık olur ve tutku dolu bir aşk yaşarlar. Fakat bu mutlulukları uzun sürmeyecektir. Istvan’ın babası Kont Thurzo oğlunu ondan ayırmak için planlar kurmaktadır. Kontesi, yaşı büyük olduğu için oğlu tarafından sevilemeyeceğine inandırır ve Kontes sonunda ancak bakirelerin kanıyla yıkanarak genç kalabileceğine inanmaya başlar. Bir sürü bakire kadın kaleye getiriliyordur ve bir daha da ortaya çıkmıyorlardır.

Erzebet de giderek daha çok deliriyor ve takıntılı hale geliyordur. Sevdiğinin babası tarafından kurulan politik bir komplonun kurbanı olduğunu fark ettiğinde ise artık çok geçtir.

Efsaneye göre yaklaşık 650 genç kıza işkence yapıp onları öldüren ve genç kalabilmek için kanlarıyla yıkanan Kanlı Kontes olarak da bilinen 16. yüzyıl Macar kontesi Elizabeth Bathory'nin hikayesi,Paris’te İki Gün'ün Oscar adayı yönetmeni Julie Delpy’nin yorumu ile beyazperde aktarıldı.



0 yorum: