reklam

8 Ağustos 2009 Cumartesi

Dare mo shiranai / Nobody Knows


Tür : Dram
Yönetmen : Hirokazu Koreeda
Senaryo : Hirokazu Koreeda
Görüntü Yönetmeni : Yutaka Yamasaki
Müzik : Titi Matsumura , Gonzalez Mikami
Yapım : 2004, Japonya , 141 dk.


Oyuncular

Yûya Yagira (Akira Fukushima) , Ayu Kitaura (Kyoko) , Hiei Kimura (Shigeru) , Momoko Shimizu (Yuki) , Hanae Kan (Saki) , Aden Young (Keiko, the mother) , Yukiko Okamoto (Eriko Yoshinaga)
Her birinin babası farklı olan dört çocuk, babalarından habersiz, anneleri ile birlikte Tokyo’da bir apartman dairesinde yaşamaktadırlar. Kendi hallerinde sadece birbirleri ile iletişimleri olan bu çocuklar, hiç okula da gitmemişlerdir.

Bir gün annelerinin arkada sadece biraz para ve bir not bırakarak onları terketmesi ile birbirlerine tutunabilecekleri bir kaderle başbaşa kalırlar. Böylece kimsenin bilmediği, sadece kendi kurallarını koyup yönettikleri bir dünyanın içinde zorluklarla dolu bir mücadeleye başlarlar. Hayatta kalmanın savaşı hiç de kolay olmayacaktır. Hele bir başlarına kalmış dört yalnız çocuk için hiç…

Gösterildiği 2004 Cannes Film Festivali’nde izleyicilerin büyük beğenisini kazanan ve küçük oyuncu Yûya Yagira’nın sergilediği inanılmaz performansla En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldığı, bir yalnızlık ve hayatta kalma öyküsü olan Dare mo shiranai (daha çok bilinen İngilizce ismi ile Nobody Knows) kaçırılmaması gereken bir çalışma.











0 yorum: