reklam

9 Ağustos 2009 Pazar

Ölümcül İçgüdü 2 / L’Ennemi public Filmi izle





Tür : Gerilim / Dram / Aksiyon / Suç

Gösterim Tarihi : 1 Mayıs 2009

Yönetmen : Jean-François Richet

Senaryo : Abdel Raouf Dafri , Jean-François Richet

Görüntü Yönetmeni : Robert Gantz

Müzik : Marco Beltrami , Marcus Trumpp

Yapım : 2008, Fransa / Kanada , 130 dk.



Oyuncular



VincentCassel (Jacques Mesrine) , Ludivine Sagnier (Sylvie Jeanjacquot) ,Mathieu Amalric (François Besse) , Gérard Lanvin (Charly Bauer) ,Samuel Le Bihan (Michel Ardouin) , Olivier Gourmet (KomiserBroussard)





Fransız gangsterlerin sonuncusu Jacques Mesrine, yaşamıboyunca 1 numaralı halk düşmanı ilan edilmişti. Düzenli olarak kamuoyuanketlerinin zirvesinde yer aldı. Paris’in göbeğinde polisin yakınmesafeden yoğun ateşi altındaki görkemli ölümü onun efsane statüsünütaçlandırdı.



Öyle ki, 1979 yılındaki ölümünden 30 yıl sonrabugün bile Jacques Mesrine efsanesi hala capcanlı… Onun hayatı sinematarihinde ilk kez olarak tutkulu bir projeyle beyazperdeye getiriliyor.



Aynıanda hem bir gerilim filmi, hem de biyografi çalışması olan projeninçekimlerinde tarihi gerçeklere olabildiğince sadık kalındı. Mesrine’denbir süper kahraman yaratmak gibi bir amacı olmayan filmde, en karanlıkyönleri de dahil olmak üzere bir karakter portresi çizildi. Öykününçıkış noktası ise, bir ikonun arkasındaki insan oldu.



İkibölümden oluşan bu filmin ilki ülkemizde 27 Mart tarihinde vizyonagirmişti. İkinci filmde ise artık efsane olmanın meyvelerini toplayanünlü bir gangster olması, yargı sistemiyle olan efsanevi savaşı,iktidar ve polis gibi kurumlarla çatıştığı zamanlardaki bitmek tükenmekbilmeyen provokasyonları, ölümüne yol açan “ideallerinin” izini sürmesianlatılır.















0 yorum: