reklam

27 Temmuz 2009 Pazartesi

Antikacı Dükkanı - The Old Curiosity Shop full izle


Antikacı Dükkanı - The Old Curiosity Shop izle
Antikacı Dükkanı (orijinal adı: The Old Curiosity Shop), ünlü İngiliz yazar Charles Dickens’ın bir romanından uyarlama film.
Antikacı Dükkanı (Barnaby Rudge ile birlikte) Charles Dickens tarafından çıkartılan, kısa ömürlü haftalık “Master Humphrey’s Clock” isimli dergide 1840-1841 yılları arasında yayımlanmıştır. Antikacı Dükkanı, 1841 yılında kitap olarak da basılmıştır.
Küçük Nell ve büyükbabasının borç yüzünden Londra’dan kaçıp taşrada bir yerden bir yere sürüklenmelerini anlatır. Charles Dickens, diğer tüm romanlarında anlattığı insanlık trajedisine burada da değinmiş ve sanayileşme dönemi İngiltere’sinin sefaletini Nell’in gözünden dile getirmiştir.
Kitap ilk yazıldığında (Dickens’in diğer romanları gibi) büyük başarı kazandı ve popüler hale geldi. Günümüzde Antikacı Dükkanı’nın, Viktorya Dönemi duygusallığını aşırı bir şekilde yansıttığı düşünülmektedir. Gerçekten de, Oscar Wilde “Küçük Nell’in ölümünü ‘gülmeden’ okumak için kişinin taştan bir kalbi olması lazım” demiştir.
Hikaye boyunca süregelen tesadüfler ve aşırı duygusallık romanın gerçekçiliğine gölge düşürse ve roman biraz dağınık olsa da Charles Dickens’ın her zamanki gibi son derece renkli olan karakterleri yazarı affettirmektedir. Romanın asıl zenginliği, edebiyat tarihinin belki de en kötü karakteri sayılabilecek Quilp ve Bay Swiveller karakterleridir. Kitap, aynı zamanda, Viktorya Dönemi İngiltere’sini çarpıcı bir şekilde gözler önüne sermektedir.
















antikacı dükkanı filmini indirmeden izle, antikacı dükkanı filmini online seyret, film izle, the old curiosity shop filmini türkçe altyazılı izle

0 yorum: